In de dagelijkse praktijk blijkt dat de appstores en appmarkets twee veranderingen met zich mee hebben gebracht ten opzichte van software op de PC: goedkope apps en veel updates.

Heel veel apps voor de mobiel, tablet en TV zijn gratis of redelijk goedkoop. En dit laatste heeft er bij mij toe geleid dat ik meer apps heb gekocht dan ik ooit software heb gekocht. Een app, of het nu een Calender widget is of een Document To Go oplossing, een paar euro heb ik er wel voor over. Door de koppeling aan de credit card is de aanschaf ook nog eens zo gebeurt.

Opvallend vind ik ook dat de eerder genoemde Calender widget, die ik gekocht had toen ik een HTC Hero (Android) had, nu ook gewoon kan gebruiken op mijn Archos 101 (ook Android). Ik heb de app gekocht (of licentie genomen) en kan ‘m op al mijn devices gebruiken. Als gebruiker word ik van dit model blij!

Waar ik minder blij van wordt is het feit dat je het gevoel krijgt dat je bezig blijft met apps te updaten. Of het nu de Archos 101 is, mijn Blackbarry, de Nintento DS of Samsung TV, de melding dat er een update is voor een app verschijnt wel erg vaak. Op zich vind ik het niet erg dat ik steeds betere/uitgebreide apps krijg, maar af en toe heb ik het gevoel dat ik de apps meer update dan gebruik….